Drone - DJI Mavic Air 2

Gepubliceerd op 21 juli 2020 om 09:00

Sinds korte tijd bezit ik een drone, de DJI Mavic Air 2. In deze blog zal ik jullie iets meer vertellen over deze drone.

Allereerst, wat is een drone eigenlijk? Drones zijn onbemande vliegtuigen die op afstand te besturen zijn met een afstandsbediening, smartphone of tablet. Drones zijn o.a. verkrijgbaar met 4, 6 of 8 propellers. Ofwel de quad-, hexa- en octocopters. Hoe meer propellers, des te meer stabiliteit. Drones met camera kunnen in hoge resolutie luchtfoto’s en video’s maken. Er zijn drones van verschillende niveaus, voor beginners tot professionele drones. Drones zie je steeds vaker door de lucht vliegen in Nederland. 

 

Het merk DJI is marktleider op het gebied van drones. Het nieuwste model is de DJI Mavic Air 2. Wat opvalt, is dat DJI het design heeft veranderd van het strakke nieuwe ontwerp met rondingen en terug is bij de basis. De drone is een stuk functioneler dan de vorige modellen. De propellers staan verder uit elkaar, zijn groter en draaien niet meer deels over de drone heen. Dat is energie-efficiënter, maar ook stiller.

 

Specificaties 

* De DJI Mavic Air 2 drone kan foto's maken met een 48 megapixel sensor. Je kunt video's in 4K60, Full HD 240fps, 8K hyperlapse of HDR opnemen. De drone kan maximaal 34 minuten vliegen op een volle accu en heeft een bereik van 10 kilometer!

* De drone heeft een nieuwe functie.. Focus Track.. Hierbij kan je gemakkelijk een object volgen. De drone houdt rekening met objecten welke hij tussendoor tegenkomt. Hier gaat hij moeiteloos omhe34en, ook kan de drone voorspellen waar het onderwerp naartoe gaat. Bijvoorbeeld als de drone achter/om een boom  moet vliegen. Met Spotlight 2.0 centreer je op een object terwijl je vrij rond kan vliegen. 

* De DJI Mavic Air 2 drone heeft een maximaal bereik van 10 kilometer als je Full HD video's maakt met 30 beelden per seconden. Stream deze beelden live terwijl jouw drone kilometers verderop vliegt. Volgens de regelgeving is deze optie uitgesloten, je mag namelijk alleen vliegen in het bereik zodat je de drone kan blijven zien.

* De afstandsbediening van de drone heeft een nieuw, ergonomisch ontwerp. Met de vernieuwde klem bevestig je snel en eenvoudig je smartphone.

* De drone weegt 570 gram en heeft een formaat van 18.3 x 25.3 x 7.7cm. Ingevouwen is de drone 18 x 9.7 x 8.4cm groot.

 

De kenmerken op een rijtje.

  • 4K video in 60fps
  • 8K hyperlapse
  • 48 megapixel foto's
  • Maximale snelheid van 68km per uur
  • Batterijduur van afstandsbediening is maximaal 240 minuten
  • Maximale vliegtijd van 34 minuten
  • Maximaal bereik van 10km bij 1080p/30fps
  • Maak panorama's in HDR
  • Interne opslag van 8GB
  • Geschikt voor Micro SD-kaarten tot en met 256GB

 

Regels en compatibiliteit

Uiteraard zijn er bepaalde regels voor het vliegen met een drone. Het is bijvoorbeeld verboden om binnen een straal van drie kilometer van een vliegveld of boven de bebouwde kom, spoorlijnen, wegen, havens en mensenmassa’s te vliegen. Bij de meeste drone fabrikanten staan op de website de nodige tips met betrekking tot vliegen. Voor de wettelijke bepalingen kun je terecht op de website van de rijksoverheid

 

Mijn ervaring en recensie

Ik heb de drone nu 3 weken in bezit en ik ben er zeer tevreden over. De functies welke op de drone zitten zijn gemakkelijk te activeren via de app op je smartphone, welke je nodig hebt voor de besturing van de drone. 

De drone is stil en de besturing is erg eenvoudig. Na een paar uurtjes vliegen, waarbij eerst het weiland in zonder bomen, heb je het al snel onder de knie. Hierna de active track geprobeerd en het is echt fantastisch. Gaaf om te zien dat de drone zelf de bomen ontwijkt en je blijft volgen. Dit levert hele gave video's & foto's op. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.