Jaaroverzicht 2020

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 08:00

2020, het jaar dat de boeken in gaat met het verhaal over Corona. 

Een jaar waarbij ik vaak de natuur in ben gegaan voor foto's, omdat ik dit jaar maar weinig bruiloften en fotoshoots heb kunnen fotograferen!  Maar ook het jaar dat ik een drone kocht, hierdoor kan je beelden schieten die je normaal niet zou zien!

De top foto welke ik heb gekozen uit 2020 is de foto van een Schotse hooglander, dit kalf was erg nieuwsgierig en wilde alles goed bekijken. Deze Schotse Hooglanders staan in de Biesbosch. 

 

De Schotse hooglander is het oorspronkelijk rund van de westelijke hooglanden van Schotland en de Hebriden. Er gebeurde geen kruising met andere runderrassen. In 1885 werd het eerste stamboek opgericht. Tot 1849 waren de meeste Schotse hooglanders zwart van kleur. Het verhaal gaat dat in de jaren 1840 koningin Victoria een bezoek bracht aan de Schotse hooglanden en toen haar voorkeur uitsprak voor de rode dieren. Ze vond deze simpelweg mooier. Ze gaf het bevel om meer rode Hooglanders te fokken. Naast zwarte en rode komen er ook blonde varianten voor. Een volwassen stier weegt 800 kilo en een koe 500 kilo. De schofthoogte is respectievelijk 125 en 115 cm. Schotse hooglanders kunnen tot achttien jaar oud worden. In die tijd kan een koe ongeveer vijftien kalveren ter wereld brengen. De draagtijd is ongeveer tien maanden. Koeien hebben wijd uitstaande, naar boven gerichte horens, terwijl die van de stieren horizontaal naar voren staan.

 

Veel plezier met het kijken van de foto's, welke springt er volgens jou uit?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.