Tulpenvelden

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 10:18

Elk jaar staat dit uitje op de planning! Een middag naar de tulpenvelden. In deze blog vertel ik jullie waar je ze kunt vinden en deel ik uiteraard mijn ervaring met foto's.

 

Jaarlijks van midden april tot midden mei staan er op veel plaatsten tulpenvelden in bloei. De bekendste zijn natuurlijk de velden in Zuid-Holland. Plaatsen als Lisse, Sassenheim en Noordwijk worden druk bezocht in deze periode. Maar ook in de kop van Noord-Holland zijn veel velden te vinden. Er is alleen een heel groot nadeel aan deze plaatsen, je bent niet alleen. Ongeveer half Nederland weet wanneer de velden te vinden zijn en gaan massaal op bezoek bij de tulpen. Wil je dus velden fotograferen zonder mensen, zal je of erg vroeg of erg laat moeten gaan. 

 

Het voordeel van bovenstaande plaatsen is, dat je er ook hyacinten kunt vinden. Deze bloeien alleen al een stukje eerder, dus de kans dat ze tegelijk kunt zien is erg klein.  

 

Een minder bekende plek is Goeree Overflakkee! Op dit eiland staan ook zeer veel velden, dit wist ik ook niet, tot ik er een aantal jaar geleden spontaan langs reed. Op het eiland kan je rustig de velden bekijken zonder drukte. 

Een nog groter voordeel is, dat je hier op het gemak met de auto kan komen, zonder in de file te moeten staan. 

Ook met de drone de lucht in, is hier geen enkel probleem!

 

 

 

Wanneer je naar de velden gaat, hou dan ook rekening met andere. Mensen die later komen, willen ook genieten van de velden!

Tussen de velden in lopen mag, maar ga niet tussen de tulpen staan en pluk ze niet! Wil je een mooi bosje tulpen meenemen voor thuis? Genoeg boeren verkopen de tulpen op de velden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.