Camera's en Objectieven

Gepubliceerd op 14 oktober 2020 om 10:04

Sinds het begin van mijn fotografie carrière werk ik al met Sony, in deze blog zal ik jullie iets meer vertellen over de camera's waarmee ik werk.

 

In 2012 ben ik begonnen met fotografie omdat ik een camera kreeg, dit was een digitale canon. Heel fijn, maar bij de overstap naar spiegelreflex ben ik overgestapt naar Sony. Alle opdrachten die ik sindsdien heb gedaan zijn met de sony's gemaakt.  De sony heeft als zeer groot voordeel dat deze enorm snel scherpstelt. 

Ik begon met de Sony Alpha 57, dit was het instapmodel van Sony.  Een zeer goede camera! Tijdens bruiloften is het toch fijn een 2de camera achter de hand te hebben, dus besloot ik de Sony Alpha 58 erbij te kopen, deze is tot op heden nog steeds in gebruik. 

De hoofdcamera welke ik heb is de Sony Alpha 77 II. Een krachtige zware spiegelreflex. Het ontwerp voelt stevig aan en ligt fijn in de hand. 

Een aantal eigenschappen zijn:

  • Lichtsterk voor foto's en video's
  • Schiet 12 beelden per seconde
  • Gemak van NFC
  • Ingebouwde wifi
  • 79 autofocus punten
  • Kantelbaar display
  • Spatwaterdichte behuizing
  • 24.3 megapixel APS-C sensor met de snelle BIONZ-X beeldprocessor

 

Op dit moment gebruik ik het meest de 16-50 2.8 lens. Dit omdat deze zeer lichtgevoelig is, met een prachtige scherpte-diepte verhouding. Maar ook gebruik ik 50MM 1.8 en 55-300 4.5-5.6. De 18-135 2.5-5.6 ligt in de kast samen met de Alpha 57 camera. Alle lenzen zijn officiële Sony lenzen.

De volgende camera blijft een Sony en wordt waarschijnlijk de Alpha 99 II of Alpha 7R III. Met de 99 II kan ik mijn huidige lenzen blijven gebruiken. De 7R III is kwalitatief beter, maar moet ik alle lenzen vervangen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.