Colourshoot

Gepubliceerd op 19 november 2019 om 17:29

Een fotoshoot met kleurpoeder, gaaf om te doen voor de fotograaf. Nog leuker voor de modellen!!

 

Het steeds meer populaire kleurpoeder komt uit India. In India wordt het begin van de lente gemarkeerd door het religieuze festival Lathmar Holi, ook wel het Festival van de Kleuren genoemd. Hierbij vieren Indiërs niet alleen de komst van de lente, maar volgens het hindoeïstische geloof ook de overwinning van het goede op het kwade. Mensen werpen elkaar op die dag gekleurd poeder toe en beschilderen er hun lichamen er mee.

 

Waarom zou je dit doen om alleen de lente te vieren? Waarom niet gewoon als een fotoshoot?
Een fotoshoot met kleurpoeder stond al erg lang bovenaan mijn lijst. Afgelopen zomer was de eerste keer dat ik dit ging proberen. Ik had 3 modellen uitgekozen en mijn schoonvader fotografeerde ook mee. Tijdens de shoot hebben wij 7 verschillende kleuren gebruikt, welke door de modellen zelf over elkaar werden gegooid. Opbouwend van kleur naar kleur.  

Materiaal

De basis van het kleurpoeder is maïszetmeel. Daaraan zijn kleuren en geuren toegevoegd.  Het poeder kan een beetje klonterig zijn aan het begin, maar na de zakjes een beetje los te schudden wordt het allemaal lekker stoffig. Tijdens de fotoshoot creëerde dit een stofwolk met zichtbare deeltjes, wat de foto extra spannend maakte.  Het belangrijkste van de kleurpoeder is dat het niet giftig is, al moet je natuurlijk niet te veel inademen of in je ogen krijgen. Het kleurpoeder is gemaakt op basis van natuurlijke, goedgekeurde componenten die 100% veilig zijn voor mens en milieu. Het poeder is biologisch afbreekbaar en kan heel makkelijk worden verwijderd van de huid, kleding en haar. Wel is het raadzaam om niet je nieuwste kleding te gebruiken wanneer je het poeder gebruikt.
Het mooiste is om witte kleding te dragen zodat de kleuren zichtbaarder zijn en het effect groter is.

Timing

De timing van de foto's is mega belangrijk.. als je dit niet goed afstemt met de modellen gaat het niet goed komen. 

We hebben samen met de modellen goede afspraken gemaakt zodat we goed kunnen timen. Hierdoor hebben we de foto's willen maken, welke we in gedachten hadden. 

Schoonmaken

Zowel het model, als mijn apparatuur zaten vol met los poeder. Het model kon zichzelf goed schoonmaken door met een handdoek de grootste delen af te doen en vervolgens de douche in stappen. Onze kleding was na goed afstoffen eigenlijk gelijk weer schoon, gooi het na het afkloppen in de wasmachine en het gaat er zeer gemakkelijk uit. Alle kleding is weer goed schoon geworden en de kleur ging ook erg goed uit de haren. 
 
Uiteindelijk vonden de dames het ook leuk om de fotograaf ook onder handen te nemen, ik moest er zelf ook aan gaan geloven! Bekijk hier het resultaat van de shoot! De foto van mijzelf laat ik even achterwege :).  
 
Zelf ook enthousiast geworden? Stuur dan snel een berichtje of kijk hier voor meer info.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.