Griekenland

Gepubliceerd op 12 november 2017 om 10:36

 Op 27 september werd ik gebeld door Travelution. (Sinds 1999 is Travelution het nummer één bestemmingsvakblad met veel (praktische) informatie over landen, regio's en steden). Ik mocht in opdracht van hen een week naar een bestemming in Griekenland om hier foto's te maken.

De bestemming mocht ik zelf kiezen. Uit de vele bestemmingen die Griekenland kent, besloot ik om Andros op te geven als bestemming.

 De meesten hebben waarschijnlijk nog nooit van Andros gehoord. Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen en ligt op twee uur varen van Athene. Het mooie eiland is nog niet zo bekend voor de buitenlandse toeristen en het is er daarom ook niet erg druk. De Grieken zelf gaan hier wel graag naartoe voor hun vakantie. Omdat Andros nog niet zo bekend is, leek mij dit juist leuk!

Mijn reis begon eind oktober op Schiphol, na een vlucht van 2:45 uur landde ik op de luchthaven van Athene. Deze dag heb ik heerlijk kunnen rondlopen in Athene en alvast wat leuke foto's kunnen schieten. Vroeg naar bed, want de volgende dag met de ferry richting Andros. Op de ferry werd mijn naam omgeroepen door de receptie, er stond iemand klaar voor mij om mij van alles te vertellen over het eiland. Inmiddels aangekomen op het eiland en stond er al een huurauto voor mij klaar. Aangezien het heerlijk weer was, ben ik gelijk naar mijn hotel gereden, het hotel ligt bijna in het centrum van de hoofdstad. De hoofdstad van Andros (Andros-stad) wordt ook wel Chora genoemd. Chora betekent grote stad, elke eiland heeft zijn eigen Chora. Wanneer je in Chora rondloopt, zul je veel huizen zien in de Cycladische stijl gecombineerd met de Neoklassieke stijl, dit wil zeggen, witte huisjes met blauwe deuren en kozijnen. Het is zeker de moeite waard om een wandeling door deze mooie plaats te maken. De bewoners van Andros zijn erg vriendelijk en zijn altijd in voor een praatje. Het eiland Andros heeft veel mooie stranden en prachtig blauw water. Wat je zeker moet doen wanneer je op Andros bent, is een wandeling maken door het mooie landschap. Olga van 'Andros Routes' zorgt samen met vrijwilligers voor het schoonhouden van de paden die door dit mooie landschap lopen. Deze paden van Andros vertellen het verhaal van de geschiedenis van Andros. Deze gebruikte men vroeger om van dorp naar dorp te kunnen lopen met de ezels. De paden raakten in verval, doordat ze te weinig gebruikt en onderhouden werden. Omdat 'Andros Routes' vindt dat deze paden weer bewandeld moeten worden, maar de overheid ze niet steunt, zijn ze begonnen met vrijwilligers om zo de paden weer op te knappen. Ik mocht een ochtend meelopen om te kijken hoe dit in zijn werk gaat. Olga hoopt dat er meer mensen een mooie wandeling komen maken, zodat het eiland wat bekender wordt. SNP-reizen biedt de kans om mee te helpen met dit project, zo heb je vakantie, maak je mooie wandelingen, maar misschien nog belangrijker: je helpt mee met het schoonmaken van de paden. Verder heb je in Andros veel kloosters, mooie dorpen die nog authentiek zijn en heerlijke traditionele gerechten. 

Na 4 dagen op Andros te hebben genoten, was het voor mij alweer tijd om richting het vaste land te vertrekken, ik heb deze reis namelijk afgesloten met 2 dagen Athene.  De eerste dag van Athene ben ik samen met een gids naar Fyli gereden, deze gemeente ligt op zo’n 25 minuten rijden van Athene. Ook hier komen niet veel toeristen.  Boven op de berg bij Fyli ligt een oud kasteel dat je kunt bezoeken en krijg je een mooi uitzicht over Fyli en Athene. Wanneer je het kasteel hebt bezocht en een rondje hebt gelopen door het plaatsje, kun je heerlijk eten in één van de vele restaurantjes. Hier wordt nog op de traditionele manier schaap bereidt (dit vind je bijna nergens meer). En ik kan je zeggen, dit smaakt heerlijk!

De laatste dag ben ik door Athene gaan lopen. Wat een fantastische stad is dit en Athene ligt direct aan zee! In Athene zijn er veel leuke terrasjes waar je een heerlijke koffie of lunch kunt nemen. Een bezoek aan de Akropolis is een 'must' wanneer je in Athene bent. Boven op de berg staan de oude gebouwen en heb je een prachtig uitzicht over de immense stad. In Athene is voor ieder wat wils.

In januari komen mijn foto's in het magazine van Travelution!

Benieuwd naar meer foto's van deze reis? Kijk dan op mijn Facebookpagina.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.