Instant Design Tool test

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 10:08

Een aantal weken geleden kreeg ik een e-mail vanuit Instant Design Tool met de vraag of ik de software wilde testen en een blog wil schrijven over dit product. De test is in deze blog te lezen.  

 

Instant Design Tool is een product ontwerp software waarin klanten allerlei producten kunnen personaliseren middels foto’s en tekst. De tool komt met een eigen kassa en backoffice. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt hun printing faciliteit, waardoor ook fotografen kans zien hun fotografiewerk te verkopen op hoge kwaliteit print producten zoals: wanddecoratie, kalenders en agenda’s.

 

Ik zal hieronder dieper ingaan op:

  • Opmaakmogelijkheden in editor zelf
  • Gebruiksgemak van het beheerpaneel (meegeleverd dashboard + backoffice)
  • Aflevering en druk

 

  • Opmaakmogelijkheden in editor zelf

In de editor begin je met het kiezen van een product. Hier zijn verschillende producten te vinden, in deze test zal ik een wanddecoratie van aluminium testen.  Na het kiezen van het juiste product, kan je de afmetingen kiezen.  Ik heb in dit geval gekozen voor een afmeting van 60x40cm. Ze hebben diverse soorten en afmetingen beschikbaar. 

 

Via het menu kan je de taal aanpassen indien nodig. Door middel van een eenvoudige knop kan je makkelijk foto's uploaden. In dit geval  heb ik gekozen voor 1 foto over de gehele oppervlakte, maar voor de test heb ik ook geprobeerd meerdere foto te uploaden en te plaatsen. Dit ging eigenlijk even makkelijk als 1 foto uploaden. Mocht je nog niet zeker zijn van je ontwerp kan je deze tussendoor opslaan door middel van het aanmaken van een account. Wanneer je je ontwerp wilt aanpassen of bestellen log je weer in en kan je de gewenste actie uitvoeren. Wanneer je het ontwerp besteld wordt er nog gecontroleerd of alles klopt. Na het controleren wordt je doorgestuurd naar de betaalpagina, hier kan je nog kiezen welk ophangsysteem je wilt met de bijbehorende prijs. In dit geval heb ik voor de standaard ophanging gekozen en niet de zwevende optie De betaling gaat gemakkelijk via iDeal of CreditCard. 

Na het betalen kan je inloggen en je bestelling bekijken, ook de status van je bestelling is hier te zien.  

 

  • Gebruikersgemak van het beheerpaneel

Bij de software krijg je als eigenaar een beheerpaneel waarin je verschillende instellingen kunt wijzigen en beheren. Als klanten bij mij bestellen kan ik hierbij de producten zien, kosten aanpassen  en kortingscodes aanmaken. De betaling gaat naar instant design tool direct. Hier zit ik niet tussen.

De tool welke wordt geleverd is erg handig en overzichtelijk. Binnen de tool kan ik verschillende producten klaarzetten en aanpassen. Zo heb ik zelf in de hand welke producten ik wil aanbieden aan jullie als klant.  Door dit programma kan ik ook zelf combinaties maken. Denk hierbij aan een fotoshoot incl. een canvas.

 

De tool kan op 2 manieren worden ingezet:

  • Door middel van een linkje naar de tool op mijn website/blog. Jullie hebben dan zelf de mogelijkheid de tool te gebruiken en fotoproducten te personaliseren. Hierbij wordt het ook mogelijk om mijn foto's aan jullie aan te bieden op diverse producten. 
  • Het is ook mogelijk om de tool intern te gebruiken. Ik kan dan de opmaak voor jullie regelen. 

 

  • Aflevering en druk

De aflevering is snel en netjes verpakt zodat de bestelling niet beschadigd wordt. In eerste instantie was er iets niet helemaal goed gegaan, maar na een korte e-mail werd dit gelijk hersteld. Na wederom een snelle levering hangt de foto nu in de tuin.  De druk is erg netjes gedaan en ook de rand is mooi afgesneden. Goed en betaalbaar product!

 

Wil je meer informatie over deze tool, kijk dan op 

 

Wellicht kan ik deze producten binnenkort ook zelf aanbieden aan jullie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.